Fietstour langs de kust van Athene

ontdek Athene

Bent u benieuwd naar de kust van Athene? Tijdens deze 3,5 uur durende excursie fietst u vanuit het centrum naar de kust via oude volkswijken én over het nieuwe en eerste echte fietspad van Athene. U bezoekt het Stavros Niarchos Cultureel Centrum en fietst daarna door naar Marina Flisvos. Onderweg wordt er een stop gemaakt voor koffie.

Lees Verder

Het Stavros Niarchos Foundation Cultureel Centrum is gepend in 2016 en is dé nieuwe highlight van Athene. Het moderne gebouw ligt in een groot park en huisvest de Griekse nationale opera en de nationale bibliotheek. In het gebouw zijn wisselende tentoonstellingen te bezoeken en vanaf het dak heeft u een prachtig uitzicht over de zee.

Daarna fietst u door naar de Marina Flisvos. Deze jachthaven, waar ook café’s en restaurants zijn gevestigd, is een geliefde plek bij de Atheners om te wandelen of een terrasje te pakken.

Onze Nederlands sprekende locale gidsen vertellen u over het dagelijkse leven in Athene. Ook krijgt u alles te horen over de Griekse strandcultuur. En natuurlijk geeft de gids antwoord op alle vragen die er onderweg in u opkomen. Deze fietstour is ideaal voor als je al een paar dagen in Athene bent en de belangrijkste highlights hebt gezien. En uiteraard ook voor hen die al vaker in Athene zijn geweest. Zo als alle tours is ook deze tour te boeken als privétour. Op die manier bent u er van verzekerd dat u alleen met uw vriendengroep of gezin fietst.

Omdat de kust een eindje van het centrum vandaan ligt is deze tour wat intensiever dan de andere fietstours die we in Athene aanbieden.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Startpunt: Psiri (vlakbij Thiseio metrostation)
  • Tijdsduur: 3,5 uur
  • Prijs: €30,- p.p. (minimaal 2 personen)/ toeslag privétour vanaf € 5,- p.p. (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Inclusief: Nederlandstalige gids, Nederlandse fiets, koffie.

Informatie en reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze fiets tour wordt uitgevoerd door één van onze partners.