Kinderspeurtocht Akropolis

Ga je met de kinderen de Akropolis bezoeken? Bestel dan de speurtocht “Aan de hand van een godin”.Deze kinderspeurtocht  op de Akropolis is een supergave manier om het oude Athene, de Akropolis en het nieuwe Akropolismuseum te leren kennen. Want zeg nou zelf, wie kan je beter rondleiden dan de godin die eerder in de mooie Parthenon tempel bovenop de Akropolis woonde?

Athene, godin van de wijsheid, is degene die haar naam aan de stad heeft gegeven en natuurlijk is zij ook de beschermgodin van de stad. Zij heeft zelf deze speurtocht samengesteld en neemt je mee naar haar favoriete plekjes. Ze wijst je de weg, vertelt je leuke en spannende dingen over de stad en ze geeft je ook opdrachten. Als je die allemaal goed doet dan zorgt zij voor een leuke verrassing.

De speurtocht begint bij het Acropolis metrostation en vanaf hier wijst Athene je de weg naar de belangrijkste plek van de stad, de Akropolis. Eerste neemt ze je mee langs de tempel van Zeus en breng je een bezoek aan het nieuwe Akropolis museum, waar je een goed beeld krijgt van hoe de tempels op de Akropolis er in de oudheid hebben uitgezien.

En dan is het tijd voor het hoogtepunt van de speurtocht, je beklimt de Akropolis om een kijkje te nemen bij het Parthenon. In de oudheid woonde de godin in deze tempel en wie weet…..misschien woont ze er stiekem nog steeds……

Informatie voor je ouders:

De speurtocht wordt geleverd in de vorm van een vrolijk boekje met aanwijzingen, opdrachten, achtergrondinformatie en foto’s. De speurtocht is geschikt voor kids tussen de 10 – 14 jaar.

Prijs: € 24,- / E-book € 15,- excl. btw

“Aan de hand van een godin” is te bestellen als gebonden exemplaar en als e-book. U kunt ook een mailtje sturen aan info@agemcalledathens.nl , in overleg wordt het boekje dan afgeleverd bij uw accommodatie.
Gebonden versie “Aan de hand van een godin”

e-book “Aan de hand van een godin”