Athene, tijdloos tijdrijk

De Athene reisgids

“Athene, tijdloos tijdrijk” is dé reisgids om Athene echt te leren kennen. Samen met schrijfster en Griekenlandkenner Anneke Kamerling hebben we deze reisgids, vol met tips over onze favoriete plekjes, voor u samengesteld.

“Athene, tijdloos tijdrijk” is een handzaam boekje vol met praktische informatie en persoonlijke tips voor boeiende bezienswaardigheden, leuke wijken, gezellige terrassen, traditionele taverna’s en bijzondere winkeltjes.

Athene is een stad als geen ander, veelzijdig en vol tegenstellingen. Een stad die al duizenden jaren bewoond wordt maar nog steeds volop in beweging is. Een multiculturele stad die ook heel Grieks gebleven is. Een grote stad met bijna 5 miljoen mensen maar die toch aanvoelt als een dorp. Geen anonieme stad, maar een aaneenschakeling van wijken die ieder een dorp op zich zijn en waar de hartelijke en gastvrije ziel van de Grieken tot uitdrukking komt.

De Griekse hoofdstad heeft alles in huis wat een citytrip tot een onvergetelijk ervaring maakt. In “Athene, tijdloos tijdrijk” komen al deze aspecten aan bod. Zoals de geschiedenis die teruggaat tot in de prehistorie en de talloze overblijfselen uit deze lange en rijke geschiedenis die er te bewonderen zijn. Natuurlijk wordt er aandacht besteed aan het bekendste hoogtepunt, de Akropolis met zijn indrukwekkende tempels, maar ook de overblijfselen uit de Romeinse tijd, de Byzantijnse kerkjes en de indrukwekkende 19de eeuwse neo-Klassieke gebouwen worden beschreven. Maar er wordt ook aandacht besteed aan shoppen, van de grote internationale modehuizen tot de kleine winkeltjes met typisch Griekse producten. De leukste plekken om te gaan eten een terrasje te pakken of om uit te gaan worden genoemd. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de bezienswaardigheden in de omgeving van Athene en is er een hoofdstuk gewijd aan de lekkerste stranden rondom de stad.

“Athene, tijdloos tijdrijk” is te bestellen als gebonden exemplaar en als e-book.

Link naar de gebonden versie

Link naar het e-book