Fietstour Onbekend Athene

Alle toeristische highlights gezien? Laat u dan verrassen door de fietstour Onbekend Athene. Deze afwisselende tour is een ontdekkingstocht door wijken die een andere kant van Athene laten zien.

Lees Verder

Onbekend Athene is een afwisselende tour die u meeneemt naar verschillende Atheense wijken. U komt in de rommelige volksbuurt rondom de markt. Hier bezoekt u traditionele Griekse delicatessenwinkels.

U proeft loukoumades – een soort oliebolletjes- met lekkere Griekse honing bij een van de oudste koffiezaakjes van de stad. Verder bezoekt u Kolonaki, de chique wijk rondom de Lycavittosheuvel,met z’n dure boetieks en mooi etalages. Een hele andere kant van Athene ziet u in de trendy wijk Gazi, bekend om z’n vele uitgaansgelegenheden.

Vanaf de Philopappos heuvel, één van de hoogste punten van Athene, ligt de hele stad aan uw voeten. Het uitzicht vanaf hier is adembenemend. U fietst langs Kerameikos, de beroemde antieke begraafplaats van Athene en ziet de mooiste graffiti in de levendige wijk Psiri.

U bewondert de fraaiste 19de eeuwse gebouwen van de stad. zoals de Academie en de Universiteit. Even op adem komen doet u als u door de Nationale Tuin fietst. Dit is het grootste park van de stad en een oase van rust.


  • Dag: Maandag t/m zaterdag
  • Starttijd: Oktober t/m mei: 14.00 uur/ juni t/m september 17.00 uur
  • Startpunt: Psiri (vlakbij Thiseio metrostation)
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: € 42,50 / toeslag privétour vanaf € 10,- p.p. (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Inclusief: Enthousiaste Nederlandstalige gids, Nederlandse fiets en loukoumades

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl