Kids fietstour Athene

De kids fietstour Athene is speciaal voor gezinnen met kinderen tot een jaar of twaalf. Want Een fietstocht met de kinderen in een drukke stad als Athene is best spannend toch? De route is zo gemaakt dat het veilig is om te fietsen. En de bezienswaardigheden onderweg zijn leuk voor kinderen. Uiteraard zijn de verhalen van de gids zijn ook op de kinderen gericht. Verder zijn de groepen lekker klein, ze bestaan uit maximaal twaalf personen. Voor kinderen vanaf ongeveer acht jaar hebben we kinderfietsen in verschillende modellen en in de maten 24 en 26 inch. Jongere kinderen kunnen veilig achterop in een kinderzitje.

Lees Verder

Tijdens de kids fietstour Athene neemt onze Nederlandstalige gids de groep mee naar de leukste plekjes van Athene. De tour zit vol toffe dingen, zoals gave graffity in de hippe wijk Psiri. En de markt die echt heel anders is dan een markt in Nederland of België. Hier zijn veel verschillende soorten groenten en fruit in allerlei mooie kleuren te zien. En ook een grote hal vol met vissen en af en toe zelfs een echte koeiekop. Ook de kleurrijke straatjes van de oude wijk Plaka mogen niet ontbreken . En natuurlijk komt de tour ook langs oude tempels. De informatie van de gids is speciaal gericht op kinderen. Zo komen ze van alles te weten over Athene.

Van al dat fietsen wordt je moe én krijg je honger. Dus onderweg is er een pauze om even op adem te komen én te genieten van een lekkere traktatie. Daarna is het tijd voor een bezoek aan de wachters in hun traditionele uniformen. Zij staan voor het parlementsgebouw en bij het presidentiele paleis staan. En ieder uur wisselen ze elkaar af, met een beetje geluk ga je dit meemaken. De Nationale Tuin is het grootste park van de stad en mag niet ontbreken in deze kids fietstour Athene . Want het is toch supergaaf om te kunnen zeggen dat je onder supergrote palmbomen door hebt gefietst?

In Griekenland is het voor kinderen tot twaalf jaar verplicht om een helm te dragen op de fiets. Wij hebben helmen beschikbaar. Om er voor te zorgen dat de juiste fietsen en kinderzitjes klaar staan vragen we je om bij reservering het volgende door te geven. Ga(an) de kid(s) zelf fietsen of in een kinderzitje achterop? Leeftijd en lengte van de kid(s).


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: 10.00 uur
  • Startpunt: Thission
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: €37.50 p.p./tot 11 jaar €32,50 p.p.

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Inclusief: Nederlandstalige begeleider, (kinder)fiets, traktatie, helm

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze tour wordt uitgevoerd door één van onze partners.