Fietstour naar de kust van Athene

Bent je benieuwd naar de kust van Athene? Tijdens deze 3,5 uur durende excursie fiets je vanuit het centrum naar de kust. Onderweg stop je bij  het Stavros Niarchos Cultural Center voor een korte wandeling naar de top van het gebouw. Vanaf daar heb je een waanzinnig uitzicht over de kust en de zee.

Lees Verder

Terwijl je naar de kust van Athene fietst kom je door verschillende Atheense wijken. Onze Nederlands sprekende lokale gidsen vertellen je van alles over het leven in de uiteenlopende buurten. Ook krijg je alles te horen over de Griekse strandcultuur. En natuurlijk geeft de gids antwoord op alle vragen die er onderweg in je opkomen. 

Net voordat we bij de kust zijn maken we een stop bij het Stavros Niarchos Cultureel centrum. Dit gebouw is geopend in 2016 en in korte tijd uitgegroeid tot de nieuwste highlight van Athene. Het huisvest de Griekse nationale opera en de nationale bibliotheek. In het gebouw zijn wisselende tentoonstellingen te bezoeken. En met een beetje mazzel maak je de show van de dansende fonteinen mee.

Na deze stop is het nog maar een klein stukje naar de kust van Athene. Ook hier krijg je rustig de tijd om rond te kijken. Voordat je weer terug rijdt naar het centrum.

Deze fietstour is ideaal voor als je al een paar dagen in Athene bent en de belangrijkste highlights hebt gezien. En uiteraard ook voor als je al eens vaker in Athene bent geweest. Zo als al onze tours is ook deze tour te boeken als privétour. Op die manier ben je er van verzekerd dat je alleen met jouw gezin of gezelschap fietst.

Omdat de kust een eindje van het centrum vandaan ligt is deze tour wat intensiever dan de andere fietstours die we in Athene aanbieden.

Het is ook mogelijk om aan deze tour mee te doen met een elektrische fiets voor een meerprijs van €20,- Kinderfietsen zijn zonder extra kosten beschikbaar. Geef dit wel bij de reservering door, omdat er maar een beperkt aantal kinderfietsen zijn.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: 09.30 uur
  • Startpunt: Psiri (vlakbij Thiseio metrostation)
  • Tijdsduur: 3,5 uur
  • Prijs: € 42,50 p.p. toeslag privétour vanaf € 10,- p.p. (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Inclusief: Nederlandstalige gids, Nederlandse fiets, koffie.

Informatie en reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze fiets tour wordt uitgevoerd door één van onze partners.