Mezedakia-diner

Eten in Athene zoals de locals dat doen en eens wat anders proberen dan souvlaki, tzatziki of mousaka? Boek dan het mezedakia-diner en maak kennis met lekkere, traditionele en verrassende gerechten uit de rijke Griekse keuken.

Lees Verder

Lekker  uit eten in Athene begint met de keuze van een goed restaurant.  Voor het mezedakia-diner gaan we naar een traditionele Griekse taverna, eentje waar ook de locals zelf komen eten. We eten zoals de Grieken zelf dat ook doen, met z’n allen aan één tafel, genietend van een lekker wijntje of verfrissend Grieks biertje. Geen voor- en hoofdgerecht, maar verschillende mezedakia, een soort Griekse tapas, worden  er geserveerd. Deze worden op het midden van de tafel gezet en gedeeld met tafelgenoten.

De Griekse keuken is een rijke keuken, met veel verschillende gerechten. Van verrassende oveschotels tot knapperige salades en van traditionele stoofgerechten tot verfrissende dips.  Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse ingredienten van Griekse bodem. Vaak gaat de kok zelf ’s ochtends naar de markt om de beste groenten, vlees en vis  uit te zoeken. Zelfs het deeg voor de “spinaziepita”, dressings en sauzen worden zelfgemaakt en ook frietjes worden zelf gesneden van verse aardappels.

 Het mezedakia-diner is ook geschikt voor vegetariërs.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: 19.30 uur
  • Startpunt: Monastiraki (centrum)
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Prijs: € 21,-/kinderen tot 16 jaar € 12,-
  • Inclusief: Diner, 1 consumptie, Nederlandstalige gids

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl