Aegina, dagtocht naar een echt Grieks eiland

Athene is prima te combineren met een dagtocht Aegina, in een mum van tijd brengt de ferry u vanuit de haven van Piraeus naar het sfeervolle eiland Aegina. Als u, na een uurtje varen, van boord gaat in Aegina, stapt u in een compleet andere wereld, van het kosmopolitische Athene naar het rustige eilandleven.

Lees Verder

Op Aegina is van alles te beleven, van een wandeling door het fotogenieke stad met z’n gezellige boulevard en stads-stranden. Tot een ontdekkingstocht over het eiland, met de indrukwekkende tempel van Aphaia, pittoreske vissersplaatsjes en pistachebomen.

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw accommodatie en met de metro, of desgewenst een eigen bus, gaan we naar Piraeus, waar we op de ferry naar Aegina stappen. Aangekomen in de schilderachtige haven van Aegina-stad is het eerst tijd voor koffie op één van de gezellige terrassen aan de haven. Vervolgens is er een stadswandeling door het pittoreske stadje, dat zelfs nog korte tijd de hoofdstad van Griekenland is geweest.

Na de stadswandeling is er tijd om te shoppen, te relaxen op het strand en een verfrissende duik te nemen in het heldere water. En natuurlijk om te lunchen bij één van de lokale taverna’s aan het strand of de gezellige boulevard en te genieten van verse vis, een kleurige Griekse salade en een karafje wijn

Ook is het mogelijk om na de koffie een eilandtour te doen, waarbij we met een eigen bus het eiland verkennen. De grootste attractie op het eiland is de indrukwekkende tempel van Aphaia, prachtig gelegen en vaak rustig, zodat u hier nog goed de sfeer uit lang vervlogen tijden proeft. Ook een bezoekje waard zijn het klooster van Agios Nektarios en de overblijfselen van het oude hoofdstadje Paleochora. Via een panoramische route langs de kust met z’n kleine vissersplaatsjes rijdt u terug naar Aegina-stad.

Uiteraard kunnen we een lunch verzorgen.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: Uw accommodatie
  • Tijdsduur: hele dag
  • Prijs: Op aanvraag (afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl