Nafplion, het mooiste stadje van Griekenland

Excursie Nafplion en omgeving

Nafplion, volgens velen het mooiste stadje van Griekenland, ligt op slechts twee uurtjes rijden van Athene. Dit en het feit dat er veel te zien en te doen is in en rondom Nafplion maken het een prima keuze voor een dagtrip vanuit Athene.

Lees Verder

De excursie Nafplion kan gecombineerd worden met een bezoek aan de archeologische sites Mycene, Korinthië of Epidaurus, of een bezoek aan een wijnboerderij.

In de ochtend gaat u richting de Peloponnesos. Via de autobaan, met mooie uitzichten over de zee en het eiland Salamina, bereikt u het kanaal van Korinthië. Hier heeft u de tijd om het ruim 6 kilometer lange kanaal te bekijken en eventueel te genieten van een kopje koffie.

We vervolgen onze weg naar het elegante Nafplion, met zijn autovrije centrum met marmeren straatjes en pleinen en Italiaans aandoende gebouwen. Dat laatste is niet zo verwonderlijk, want in het verleden was Nafplion meerdere malen in Venetiaanse handen.

U maakt een stadswandeling door het oude centrum, langs de waterkant en de belangrijkste bezienswaardigheden van Nafplion.

Vervolgens is er vrije tijd die u kunt benutten om te shoppen, lekker te lunchen, te zwemmen of met een bootje naar de Bourtzi-burch te gaan. Deze burch ligt op een piepklein eilandje in de haven, en deed lange tijd dienst als ambstwoning van de beul

In de middag brengt de bus u omhoog naar de Palamidiburcht, het grootste vestingcomplex van Griekenland, dat hoog boven Nafplion uittorent. Het werd rond 1700 gebouwd door de Venetianen en voordat het cement goed en wel droog was, ingenomen door de Turken.

Voordat u teruggebracht wordt naar Athene kunnen we een bezoek brengen aan één van de oudste ouzodistilleerderijen van Griekenland. Een klein familiebedrijfje waar Yiannis, al weer de 5de generatie ouzo-makers, u inwijd in de geheimen van het ouzo maken. Vanzelfsprekend mag u hier ook de verschillende soorten ouzo en andere drankjes proeven.

Deze excursie is helemaal aan uw wensen aan te passen. We kunnen een bezoek aan een archeologische site zoals Korinthië, Mycene, Tyrinth of Epidaurus inplannen. Ook is het mogelijk om een bezoek aan een wijnboerderij in Nemea te brengen. Volgens de mythologie doodde Hercules hier zijn leeuw. Vandaag de dag echter is deze streek bekend om zijn wijnen, die behoren tot de beste van heel Griekenland.

Uiteraard kunnen we een lunch verzorgen.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: Uw accommodatie
  • Tijdsduur: hele dag
  • Prijs: Op aanvraag (afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze excursie wordt uitgevoerd door één van onze partners.