Proef Athene, culinaire tour.

[ezcol_1half]directboeken

[envira-gallery id=”1980″] [/ezcol_1half][ezcol_1half_end]Een culinaire tour in Athene is een waar feest voor de zintuigen. Maak kennis met een scala aan Griekse specialiteiten en proef van al die verschillende lekkernijen. Van stroperige verse loukoumades met Griekse honing tot verrassende kazen tot lokale likeuren.

Lees Verder

Deze cuinaire tour neemt u mee naar kleine familiebedrijfjes en traditionele speciaalzaken. En natuurlijk komt u op de centrale markt, het kloppende hart van Athene en een spektakel van kleuren, geuren en schreeuwende marktkooplieden. Hier komt heel Athene z’n inkopen doen, van de in het zwarte geklede omaatjes tot de koks van sterrenrestaurants.

U bezoekt kleine speciaalzaakjes en komt langs kleurrijke marktkraampjes met lokale producten. U maakt kennis met verschillende soorten olijven bij de oudste olijvenwinkel van Athene. Proeft romige Griekse yoghurt bij een zuivelwinkeltje dat al sinds de jaren 30 bestaat, leert dat er nog veel meer Griekse kazen zijn dan feta alleen en proeft het verschil tussen ouzo en raki. U proeft de lekkerste specialiteiten bij de bekendste delicatessenzaak van Athene en sluit af met een glas lekkere Griekse wijn bij een hippe wijnbar.

Griekenland heeft een rijke en gevarieerde culinaire traditie, dankzij zijn unieke mix van invloeden uit zowel het westen als het mysterieuze oosten en de ligging aan de zee. Lekker eten & drinken is en een belangrijk onderdeel van het Griekse leven, waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt. U wordt wegwijs gemaakt in de vele culinaire Griekse gewoontes en maakt kennis met de speciale gerechten die verbonden zijn met specifieke feestdagen en gebeurtenissen.

Grijp uw kans om te genieten van een breed scala aan Griekse delicatessen, kennis te maken met de rijke Griekse eetcultuur en u te laten inspireren door al die mooie producten. Geniet van deze unieke tour, in het authentieke deel van Athene.

Het is mogelijk om de tour uit te breiden met een wijn- of bierproeverij. Deze tour is ook geschikt voor vegetariërs. Mochten er deelnemers met een voedselallergie zijn, geef dit dan aan ons door, dan kunnen we daar rekening me houden.


  • Dag: Maandag t/m zaterdag
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: In overleg
  • Prijs: Op aanvraag (afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl [/ezcol_1half_end]