ATHENS AS THE SUN GOES DOWN

Op schoolreis naar Athene? Boek dan de “Athens as the sun goes down” wandeltour. Deze tour is de ideale afsluiting van een dag bezienswaardigheden en musea in Athene. Het is een actieve tour waarbij de nadruk ligt op ervaren en zien. We lopen via de streetart in de hippe wijk Psiri naar de heuvels rondom de Akropolis. Vanaf de top van de Philopappos-heuvel is het uitzicht over de stad prachtig én is er een mooie zonsondergang te zien. De lokale Nederlandstalige gidsen vertellen de studenten van alles over het leven in het hedendaagse Athene.

Lees Verder

We starten in de hippe wijk Psiri, waar veel gebouwen versierd zijn met streetart. We lopen door de de sfeervolle straatjes van de wijk Thission. Via de oude tramrails en de populaire terrassen lopen we naar de heuvels rondom de Akropolis.

We lopen naar de top van Philopappos-heuvel. Vanaf dit punt hebben de studenten een schitterend uitzicht over de stad. Ze zien de Akropolis, de haven van Piraeus, de kustlijn en het historische eiland Salamina. Het is één van de mooiste plekjes om te genieten van de ondergaande zon. De stad, gehuld in een gouden gloed van de ondergaande zon ligt hier aan hun voeten. Voor de broodnodige energie krijgen de studenten hier een pastelli, gemaakt van sesam en honing. Al sinds de oudheid is dit de Griekse energy-bar. Uiteraard is er hier even tijd voor het maken van de broodnodige foto’s en selfies.

De wandeling eindigen we- in overleg met u-  op een plek in het centrum. Bijvoorbeeld bij metrostation Acropolis, op het Syntagmaplein, of het Monastirakiplein.

Tijdens de wandeling krijgen de studenten uitleg over het hedendaagse Athene en tips-speciaal- voor-studenten.

We kunnen meerdere gidsen inzetten zodat de groepen niet te groot worden.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Prijs: Op aanvraag
  • Inclusief: Enthousiaste Nederlandstalige gids, pastelli

Informatie en reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl