STUDENTENTOUR ATHENE

Deze tour speciaal voor studenten is een leuke aanvulling op het traditionele programma van de meeste schoolreizen. Daarbij ligt de nadruk immers vaak op de archeologische bezienswaardigheden. Met deze tour maken ze kennis met het hedendaagse Athene. De studententour Athene is afwisselend en actief zodat de studenten zich geen ogenblik zullen vervelen.

Lees Verder

Onze enthousiaste Nederlandstalige gidsen laten de studenten kennismaken met het hedendaagse Athene. Ze nemen de studenten mee naar de trendy wijk Psiri, waar veel gebouwen versierd zijn met graffity. Ze komen door de nauwe steegjes en langs de verborgen terrassen van de oude wijk Plaka. Dit zijn de plekken waar ook de Grieken zelf komen. Vervolgens wanen ze zich even op een Grieks eiland als ze tussen de kleine witte huisjes in het schilderachtige wijkje Anafiotika lopen.

De studenten maken kennis met de hedendaagse Griekse cultuur

Eten en drinken is een belangrijk onderdeel van het Griekse leven. Dat gaan de studenten ervaren op de centrale markt. Dit is het kloppende hart van Athene en een spektakel van kleuren, geuren en schreeuwende marktkooplieden. Hier komt heel Athene z’n inkopen doen. Van de in het zwarte geklede omaatjes tot de koks van sterrenrestaurants. Hier proeven de studenten verschillende Griekse lekkernijen. Van de befaamde olijven tot speciale kazen en van traditionele vleeswaren tot onbekend fruit.

Een stukje architectuur komt aan bod als ze langs de drie mooiste neoklassieke gebouwen van Athene lopen. De bibliotheek, de universiteit ende academie. Langs het voormalige woonhuis van Schliemann lopen ze naar het Syntagmaplein. Hier staat het parlementsgebouw, met daar voor het graf van de onbekende soldaat dat bewaakt wordt door de traditioneel geklede presidentiële wachters. De wandeling eindigt op dit centrale plein, dat ook een metrostation heeft.

Tijdens de wandeling krijgen de studenten uitleg over het hedendaagse Athene en tips-speciaal- voor-studenten.

We kunnen meerdere gidsen inzetten zodat de groepen niet te groot worden.


  • Dag: Maandag t/m zaterdag
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: 2,5 uur
  • Prijs: Op aanvraag
  • Inclusief: Enthousiaste Nederlandstalige gids, proeverij van Griekse producten

Informatie en reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl