Wijnproeven in Athene en omgeving

Griekenland is steeds meer in opkomst als wijnland. Een wijnproeverij in een hippe Atheense wijnbar of een wijnboerderij buiten de stad, betekenen een verrassende kennismaking met de hedendaagse Griekse wijnen. U kunt kiezen van een proeverij in één wijnbar tot een stroll langs verschillende wijnbars, tot een bezoek aan één of meerdere wijnboerderijen buiten Athene.

Lees Verder

Voor veel mensen staat Griekse wijn nog steeds synoniem aan retsina, een wijn, vaak van bedenkelijke kwaliteit, die gerijpt werd in vaten die waterdicht waren gemaakt met een hars die retsina haar specifieke smaak gaf.

Gelukkig is er tegenwoordig een uitgebreide keuze aan goede Griekse wijnen. De combinatie van een uitgebreide keuze aan inheemse wijnsoorten, veel zon, een aangenaam klimaat en weinig regen zorgen er voor dat er in Griekenland steeds meer kwaliteitswijnen worden geproduceerd, die ook internationaal meetellen.

U kunt kiezen voor een wijnproeverij in Athene waarbij u één wijnbar aandoet. Omdat er steeds meer hippe wijnbars verschijnen in de Griekse hoofdstad is ook mogelijk om te kiezen voor een “stroll” langs meerdere wijnbars.

U kunt er ook voor kiezen om, met een eigen bus, naar een wijnboerderij in Attika, de streek rondom Athene te gaan. Hier krijgt u niet alleen een proeverij, maar ook een rondleiding met uitleg. Het is ook mogelijk om meerdere wijnboerderijen te bezoeken of een bezoek aan een wijnboerderij te combineren met een lunch ergens aan zee.

U kunt kiezen voor een algemene kennismaking met Griekse wijnen, maar u kunt ook kiezen voor een thema-proeverij, waarbij bijvoorbeeld een streek, eiland of druivensoort centraal staan.

U kiest zelf hoe uitgebreid u de proeverij wilt hebben.

Uiteraard is het ook mogelijk om de wijnen vergezeld te laten gaan van bijpassende hapjes.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: In overleg
  • Prijs: Op aanvraag (afhankelijk van uw wensen en de groepsgrootte)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze excursie wordt uitgevoerd door één van onze partners.