Athene & de Peloponnesos Combinatiereis

Athene & de Peloponnesos zijn prima met elkaar te combineren. Zo krijg je the-best-of-both-worlds. Een unieke combi van een bruisende metropool met mooie natuur, fijne stranden en talloze bezienswaardigheden. Begin de reis met een verblijf in het levendige Athene met z’n vele bezienswaardigheden. En kies dan voor een verblijf in het mooie Nafplion of omgeving. Een ideale uitvalsbasis voor talloze leuke dagtrips.

Lees Verder

Athene heeft een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Van eenvoudig maar prima, tot luxe onderkomens met rooftopbars inclusief zwembad en fantastisch uitzicht over de stad. In Nafplion kun je kiezen voor een verblijf in de oude stad. Of ga je voor een fijn strandhotel in een gezellig kustplaatsje. Het lekkere klimaat in zowel Athene als op de Peloponnesos maken dit het hele jaar rond een prima reisbestemmingen.  Bijkomend voordeel in de winter is dat accommodaties dan een stuk voordeliger zijn. In vergelijking met de meeste andere landen in Europa is Griekenland heel betaalbaar. Ook fijn is het dat de combi Athene& Peloponnesos er één is die waarschijnlijk nog niet veel mensen uit jouw groep gedaan hebben.

Alle activiteiten worden begeleid door onze enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen en begeleiders. Hier onder staat een voorbeeldreis van een combinatiereis Athene & Peloponnesos. Die kan helemaal worden aangepaste aan de wensen, interesses en budget van jouw groep. Accommodaties, activiteiten en lunches en diners regelen we in overleg, maar kunnen ook vrij gelaten worden. Alles is mogelijk.

Athene & Peloponnesos combinatiereis

DAG 1
Bij aankomst op de luchthaven van Athene is de transfer naar de accommodatie geregeld. Jullie worden opgewacht in de aankomsthal en vervolgens snel en comfortabel naar jullie hotel gebracht. Een fietstour is de perfecte start van een bezoek aan Athene. Zo krijgen jullie in een korte tijd een goede indruk van de stad. Jullie fietsen langs de mooiste plekjes van Athene en  komen ook op plaatsen die alleen insiders kennen. De fietstour is inclusief een stop op één van de hoogste punten van Athene. Om daar met bubbels te proosten op een mooi verblijf. Komen jullie wat later in de middag aan, kies dan voor een avondwandeling. Die voert jullie door het oude deel van Athene en de heuvels rondom de Akropolis. Voor de eerste avond is een diner in een restaurant met een mooi uitzicht op de verlichte Akropolis een aanrader.

DAG 2
Jullie kunnen Athene niet verlaten zonder een bezoek aan de Akropolis en het populaire Akropolismuseum. De Nederlandstalige gids zorgt er met achtergrondinformatie en mooie verhalen voor dat de overblijfselen van de  oude tempels tot leven komen. Na de lunch vertrekken jullie naar Nafplion. Onderweg is er de mogelijkheid om Mycene, met de beroemde Leeuwenpoort, te bezoeken. Of gaan jullie liever voor een bezoek & proeverij aan een traditionele  ouzodistileerderij? Voor het diner is er de mogelijkheid om een stadswandeling door het schilderachtige centrum van Nafplion te maken.

DAG 3
In de ochtend vertrekken jullie met de bus naar Galatas. Om daar de korte oversteek naar het eiland Poros te maken. Na een koffie in de haven van Poros is het tijd voor een stadswandeling door het pittoreske stadje.  De wandeling eindigt op de plek waar jullie de lekkerste Griekse gerechten gaan maken tijdens een kookworkshop. Waar jullie na afloop en onder het genot van een lekker wijntje met z’n allen van gaan genieten. In de namiddag gaan jullie terug naar het vasteland, waar de bus jullie naar Epidaurus brengt. Voor een rondleiding over deze archeologische site met goed bewaard gebleven antieke theater met z’n fantastische akoestiek. Wat wordt het vanavond voor diner? Een stijlvol restaurant aan het water of een traditionele taverna in een woonwijk?

DAG 4
Vandaag gaan jullie met de bus naar het westen van de Peloponnesos. Naar de plek waar in 776 v. Chr. de eerste olympische spelen plaats vonden. Na een rondleiding over de archeologische site & museum is het tijd voor jullie eigen olympische hardloopwedstrijd. Na de lunch kunnen jullie een bezoek brengen aan een tradtionele honeyfarm.  Waar jullie gaan genieten van vers gebakken diples -gefrituurde deeglapjes- met honing. Wat dachten jullie er van om ’s avonds voor vis te gaan bij een restaurant aan de haven?

DAG 5
Onderweg naar de luchthaven van Athene maken jullie een stop bij het Kanaal van Korinthe. Vertrekt jullie vlucht wat later op de dag dan kunnen jullie nog een bezoek brengen aan een wijnboerderij in Nemea. Of een rondleiding doen langs de overblijfselen van het antieke Korinthe.

OOK LEUK OM TE DOEN
Het is ook leuk om deze combireis uit te breiden met een bezoek aan het bergdorpje Kalavrita. Waarbij jullie het laatste deel met de trein gaan, over één van de mooiste stukken spoor van Griekenland. In Kalavrita staat een indrukwekkend Holocaustmuseum en in de omgeving staat één van de oudste kloosters van Griekenland.


Informatie: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com