Stedentrip Athene voor groepen

Een stedentrip Athene is superleuke om te doen met een groep. Naast de vele overblijfselen uit de rijke geschiedenis is het vooral een hippe en bruisende stad.  De meeste bezienswaardigheden liggen lekker dicht bij elkaar in het compacte centrum. Athene is vol met gezellige terrassen, flitsende rooftopbars, koffietentjes, taverna’s en restaurants.

Lees Verder

Bij een stedentrip Athene heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Variërend van eenvoudig maar prima, tot luxe onderkomens met rooftopbars inclusief zwembad en fantastisch uitzicht.

Het lekkere klimaat maakt het tot een prima bestemming het hele jaar door. Ook in de winter is Athene een aanrader om naar toe te gaan. De meeste dagen schijnt de zon en voelt het als een lekkere voorjaarsdag. Bijkomend voordeel van een stedentrip Athene in de winter is dat accommodaties een stuk voordeliger zijn. In vergelijking met de meeste andere steden in Europa is Athene heel betaalbaar. En Athene is een bestemming waar waarschijnlijk nog niet veel mensen uit jouw groep geweest zijn. Kortom; Athene is een prima bestemming voor een stedentrip met een groep.

Alle activiteiten worden begeleid door onze enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen en begeleiders. Hier onder staat een voorbeeldreis van een stedentrip Athene. Die kan helemaal worden aangepaste aan de wensen, interesses en budget van jouw groep. Accommodaties, activiteiten en lunches en diners regelen we in overleg, maar kan ook vrij gelaten worden. Alles is mogelijk.

DAG 1
Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht in de aankomsthal. En vervolgens snel en comfortabel naar jullie hotel gebracht. Een fietstour met een Nederlandstalige gids is de perfecte start van een stedentrip Athene. Zo zien jullie in een paar uur tijd een hoop van de stad . Jullie fietsen langs de mooiste plekjes van Athene. En jullie komen ook op plaatsen die jullie zonder gids niet zo snel zouden vinden. De fietstour is inclusief een korte wandeling naar één van de hoogste punten van Athene. Een mooie plek om met bubbels te proosten op een tof  verblijf. Komen jullie wat later in de middag aan, dan kunnen jullie ook kiezen voor een avondwandeling.  Deze neemt jullie mee door de oude wijken van Athene en de heuvels rondom de Akropolis. Voor de eerste avond is het leuk om te gaan voor een diner in een restaurant uitzicht op de verlichte Akropolis

DAG 2
Een stedentrip Athene is niet compleet zonder een bezoek aan de Akropolis. De Nederlandstalige gids zorgt er voor dat de overblijfselen van de duizenden jaren oude tempels tot leven komen. Om het plaatje compleet te maken is een bezoek aan het Akropolismuseum een aanrader. Aansluitend nemen we jullie mee voor een culinaire wandeling over de markt en de speciaalzaakjes daar in de buurt. Overal krijgen jullie wat te proeven en uiteraard uitleg. Alle proeverijen bij elkaar zijn een volledige lunch. Wat betreft het diner vandaag is er van alles mogelijk. Gaan jullie voor een mezediner in een traditionele taverna of zullen we een reservering maken bij een sterrenrestaurant?

DAG 3
Wat gaat het vandaag worden? Gaan jullie voor een stadswandeling door het onbekende Athene? Inclusief een rit met de teleferiek naar de top van de Lycavittos, het hoogste punt van Athene. Of gaan jullie op de fiets naar de Atheense kust? Inclusief bezoek aan het moderne Stavros Niarchos Cultureel Centrum? Of wat dachten jullie van een wandeling door de natuur op de Ymittosberg, net buiten Athene? Inclusief een bezoek aan het Byzantijnse klooster van Kaisariani. Maar met een bus comfortabel langs de belangrijkste bezienswaardigheden rijden tijdens een citytour door Athene is ook mogelijk. Een middagje strand is altijd een goed idee. Wij regelen het vervoer voor je. Of kies je voor een excursie naar Sounion voor de zonsondergang bij de tempel van Poseidon? die bekend staat als één van de mooiste van Griekenland. Deze excursie kunnen jullie uitbreiden met strand en/of een diner bij een taverna aan de zee. Als jullie die avond in Athene zijn is het leuk om te gaan voor een mezedakiatour? Een soort walking dinner langs verschillende restaurants.

DAG 4
Afhankelijk van jullie wensen en de vertrektijd van de vlucht kunnen we deze dag ook nog een programma maken. Zoals een bezoek aan een wijnboerderij, inclusief proeverij uiteraard. En een uitgebreide mezelunch in een goede taverna aan het strand in een kustplaatsje vlakbij de luchthaven. En er is ook niets mis mee om de laatste dag vrije tijd te hebben. Tot dat de transferbus klaar staat om jullie terug te brengen naar de luchthaven.

OOK LEUK OM TE DOEN
Het is ook leuk om jullie stedentrip Athene uit te breiden met een dagtrip buiten Athene. Zoals een dagtocht naar Nafplion, volgens velen het mooiste stadje van Griekenland. Met z’n autovrije centrum met marmeren pleinen en straatjes doet het oude stadje wat Italiaans aan. En dat is niet zo verwonderlijk, want het is ooit gebouwd door de Venetianen. Onderweg is er een stop om bij het Kanaal van Korinthe.  Daarna rijden jullie door naar Nafplion. Waar jullie een stadswandeling kunnen doen of een bezoek brengen aan de Palamidiburcht. Of gaan jullie voor ouzo proeven bij een oude ouzodistilleerderij? Op verzoek reserveren we een mooie lunchplek in het oude centrum. Deze dagtocht is prima te combineren met een bezoek aan de archeologische sites van Mycene of Epidaurus. Of een wijnboerderij in Nemea.

Athene is ook prima te combineren met een dagtocht naar het eiland Aegina. In een mum van tijd brengt de ferry jullie vanuit Piraeus naar het sfeervolle eiland Aegina. Na aankomst kunnen we een stadswandeling door Aegina-stad doen. Een andere mogelijkheid is een eilandtour met eigen bus. ’s Middags hebben jullie dan de tijd om Aegina-stad te ontdekken of om te relaxen op het strand. Of jullie gaan voor een mooie wandelroute in de natuur? Of een boottocht inclusief zwemmen en barbecue? Uiteraard kunnen we een lekkere lunch regelen op Aegina


Informatie: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com