Stedentrip Thessaloniki voor groepen

Een stedentrip Thessaloniki is superleuke om te doen met een groep. Naast de vele overblijfselen uit de rijke geschiedenis die begint in de tijd van Alexander de Grote, is het ook een gezellige en levendige stad. De meeste bezienswaardigheden liggen lekker dicht bij elkaar in het centrum. En de lange boulevard langs het water is een fijne plek voor een wandeling. Thessaloniki is de culinaire hoofdstad van Griekenland en het is er dan ook vol met eetgelegenheden, terrassen en koffietentjes.

Lees Verder

Bij een stedentrip Thessaloniki heb je de keuze uit een grote verscheidenheid aan overnachtingsmogelijkheden. Variërend van eenvoudig maar prima, tot luxe 5*****hotels.

Door het lekkere klimaat is Thessaloniki bijna het hele jaar door tot een prima bestemming voor een groepsreis. Alleen juli en augustus zijn wat minder geschikt omdat het dan te warm is. Ook in de winter is Thessaloniki een prima bestemming voor een stedentrip. De meeste dagen schijnt de zon en voelt het als voorjaar. Bijkomend voordeel van een stedentrip Thessaloniki in de winter is dat hotels een stuk voordeliger zijn. In vergelijking met de meeste andere steden in Europa is Thessaloniki heel betaalbaar. En Thessaloniki is een stad waar waarschijnlijk nog niet veel mensen uit jouw groep geweest zijn. Kortom; Thessaloniki is een prima bestemming voor een stedentrip met een groep.

Op verzoek worden alle activiteiten begeleid door onze enthousiaste lokale Nederlandstalige gidsen en begeleiders. Hier onder staat een voorbeeldreis van een stedentrip Thessaloniki. Die kan helemaal worden aangepaste aan de wensen, interesses en budget van jouw groep. Accommodaties, activiteiten en lunches en diners regelen we in overleg. Maar kunnen ook vrij gelaten worden. Alles is mogelijk.

DAG 1
Bij aankomst op de luchthaven worden jullie opgewacht in de aankomsthal. En vervolgens snel en comfortabel naar jullie hotel gebracht. Een fietstour of stadswandeling met een Nederlandstalige gids is de perfecte start van een stedentrip Thessaloniki. Zo krijg jullie in een paar uur tijd een goede indruk van de stad. En komen jullie langs de mooiste plekjes van Thessaloniki. Het leuke is dat jullie ook op plekken komen die je zonder gids niet zo snel zou vinden. Onderweg kunnen we op een mooie plek aan het water met bubbels proosten op een mooie trip. En lukt een tour niet meer omdat jullie wat later op de dag aankomen? Dan regelen we toch gewoon een fijn terras aan het boulevard? Om daar met een drankje in de hand te genieten van de zonsondergang. Of gaan jullie liever naar de hoog gelegen oude burcht om te genieten van de zonsondergang? Voor de eerste avond is het leuk om te gaan dineren in de gezellige wijk Ladadika.

DAG 2
Vandaag is het tijd om Thessaloniki verder te gaan ontdekken. Gaan jullie voor een comfortabele rondrit met een touringcar? Of kiezen jullie voor een actieve speurtocht? Een stedentrip Thessaloniki is niet compleet zonder een bezoek aan de Eptapirgio. Dit is de oude burcht die hoog boven de stad uittorent. Hier kan een wandeling gemaakt worden door de schilderachtige oude stad en langs de muren van de burcht. Om te genieten van het fantastische uitzicht over de stad en misschien wel ergens een kop koffie te drinken.

Thessaloniki wordt de culinaire hoofdstad van Griekenland genoemd. Waarom dit zo is ga je ervaren tijdens een foodtour. Dit is een rondleiding over verschillende markten en langs gerenommeerde speciaalzaken. Hier maken jullie kennis met de vele specialiteiten van Thessaloniki. Overal krijgen jullie wat te proeven en een begeleidende uitleg. Alle proeverijen bij elkaar zijn een volledige lunch. En zullen we afsluiten met een boottocht door de haven? Want er is geen leukere manier om de stad te zien dan vanaf het water. Uiteraard met een drankje in je hand. Wat betreft het diner is er van alles mogelijk. Gaan jullie voor een mezediner in een traditionele taverna? Of zullen we een reservering maken bij een chique restaurant?

DAG 3
Thessaloniki ligt in een mooie omgeving en daar gaan jullie vandaag mee kennismaken. Wat gaat het worden? Gaan jullie naar de Olympus? De hoogste berg van Griekenland en de plek waar in de oudheid de Griekse Goden woonden. Om te genieten van het berglandschap, te hiken, kloosters en bergdorpjes te bezoeken, of een supergave jeepsafari te doen? Of gaan jullie Chalkidiki, het schiereiland onder Thessaloniki, verkennen? Helemaal tof is het om dat met een boot te doen, die voor een dag gehuurd kan worden. Cultuurliefhebbers kunnen kiezen voor een bezoek aan de grafheuvel van Philippes II, de vader van Alexander de Grote. Bijvoorbeeld in combinatie met Veria, wat een belangrijke stad was in de Byzantijnse periode en lunchen bij de watervallen van Edessa.

DAG 4
Afhankelijk van jullie wensen en de vertrektijd van de vlucht kunnen we deze dag ook nog een programma maken. Zoals een bezoek aan een wijnboerderij, inclusief proeverij uiteraard. Of een uitgebreide mezelunch in een goede taverna aan de zee in een kustplaatsje Peraia vlakbij de luchthaven. En er is ook niets mis mee om de laatste dag vrije tijd te hebben. Tot dat de transferbus klaar staat om jullie terug te brengen naar de luchthaven.

OOK LEUK OM TE DOEN
Wat dacht je van een combi van Thessaloniki en de Bulgaarse hoofdstad Sofia?


Informatie: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com