Van Athene naar Thessaloniki Groepsreis

Met de van Athene naar Thessaloniki groepsreis vlieg je naar Athene. Vervolgens reis je over land naar Thessaloniki, en daar neem je het vliegtuig terug naar huis. Je maakt een afwisselende reis door een authentiek stuk Griekenland.  Met indrukwekkende natuur, mooie steden en oudheden uit uiteenlopende periodes. Onderweg is er de mogelijkheid tot het maken van een aantal mooie wandelingen. De reis begint in de bruisende Griekse hoofdstad Athene. Via het orakel van Delphi en de kloosters van Meteora reis je naar Epirus. Hier breng je een bezoek aan het mooie Ioannina en ontdek je authentiek Griekenland tijdens een bezoek aan Zagoria met z’n kenmerkende dorpen of het onbekende Tzoumerka. Sportievelingen kunnen hun hart ophalen tijdens een hike door de Vikoskloof. Via Vergina met de graftombe van Philippus II, vader van Alexander de Grote, arriveer je in Thessaloniki.

Lees Verder

Er is de keuze uit verschillende categorieën overnachtingsmogelijkheden.  Van eenvoudig maar prima onderkomens tot luxe hotels.

De van Athene naar Thessaloniki groepsreis wordt begeleid door een enthousiaste lokale Nederlandstalige gids. Hier onder staat een voorbeeld van een Van Athene naar Thessaloniki groepsreis. Het programma kan helemaal worden aangepaste aan de wensen, interesses en budget van jouw groep. Accommodaties, activiteiten en lunches en diners regelen we in overleg, maar kunnen ook vrij gelaten worden. Alles is mogelijk. Bovenstaand schema is slechts een voorbeeld van een reisroute. We kunnen de route helemaal aanpassen aan de wensen en interesses van jouw groep.

DAG 1 (Athene)
Bij aankomst op de luchthaven van Athene worden jullie opgewacht door een Nederlandstalige reisleider. En vervolgens snel en comfortabel naar het hotel gebracht. Start het bezoek aan Athene met een fietstour. Zo krijgen jullie in korte tijd een goede indruk van de stad. Op de fiets komen jullie langs de mooiste plekjes van Athene. Of kies voor een avondwandeling als jullie wat later op de dag aankomen. Gaan jullie vanavond voor een diner in een restaurant met een uitzicht op de verlichte Akropolis? Of kiezen jullie voor een gezellige taverna op de trappen van de oude wijk Plaka?

DAG 2 (Athene – Delphi)
Uiteraard kun je Athene niet verlaten zonder een bezoek aan de Akropolis en het populaire Akropolismuseum. Een enthousiaste Nederlandstalige gids zorgt er met achtergrondinformatie en mooie verhalen uit de mythologie voor, dat de duizenden jaren oude tempels voor je ogen weer tot leven komen. Na de lunch is het vertrek naar Delphi.  Eén van de belangrijkste plekken uit het oude Griekenland. Kies je er voor om in de namiddag, als het lekker rustig is  een bezoek te brengen aan de opgravingen en het museum? Of ga je liever een wandeling maken in de mooie omgeving?

DAG 3 (Delphi – Meteora)
Voor vandaag staat er al weer een highlight op het programma. De kloosters van Meteora. Na een rit van een aantal uren kom je bij deze beroemde kloosters waar van er nog zes zijn overgebleven. De kloosters liggen bovenop honderden meters hoge en steile rotsen. Tegenwoordig kom je er via de weg, maar die was er nog niet toen de kloosters werden gebouwd. Alle materialen, en tot zo’n honderd jaar geleden ook alle boodschappen en de monniken zelf, werden met netten omhoog en omlaag getakeld. Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen, want er lopen hier een paar mooie hikes.

DAG 4 (Meteora – Ioannina)
Rijden we gelijk naar Ioannina of maken we een stop in het pittoreske bergdorpje Metsovo? Ioannina is de hoofdstad van de provincie Epirus. Ioannina, de hoofdstad van Epirus, strekt zich uit rond het prachtige Pamvotida-meer. Het historische centrum met zijn vele bezienswaardigheden ontdek je het beste te voet. Zo proef je de sfeer uit lang vervlogen tijden. Maar Ioannina is ook een levendige en jonge stad. Te danken aan de aanwezigheid van de universiteit die studenten vanuit binnen- en buitenland aantrekt. Een bezoek aan Ioannina is niet compleet zonder een bezoek aan nisaki. Een kleine eilandje dat midden in het meer ligt. Hier ga je naar toe om rond te struinen in het schattige dorpje. En om een bezoek te brengen aan het huis van de beruchte Ali Pasha. De locals komen hier vooral om kikkerbilletjes te eten.

DAG 5 (Bezoek aan Zagoria of Tzoumerka)
De omgeving van Ioannina is prachtig. Aan de ene kant ligt Zagoria en aan de andere kant het Tzoumerkagebergte. Zagoria bezoek je om de authentiek dorpen met hun traditionele architectuur en natuurstenen huizen. De dorpen liggen verstopt op de groene berghellingen. De populairste dorpen in de regio Zagoria zijn Papigo, Monodendri en Aristi. Voor de wandelliefhebbers is de Vikoskloof een must-do. Aan de andere kant van Ioannina ligt het Tzoumerkagebergte. Dit gebied is nog onbekend bij het grote publiek. Wat dacht je er van om te beginnen met een hike? En vervolgens de lekkerste pita-in-de-wereld te leren maken tijdens een mini-kookworkshop in een lokale taverna.

Terwijl de pita in de oven staat proeven jullie een glaasje zelfgestookte tsipouro en komen er wat verschillende meze op tafel. Gaan jullie na deze mezelunch voor een relaxte busrit langs de mooiste stukjes van Tzoumerka. Met wat stops bij verschillende dorpjes. Of hebben jullie zin om te gaan raften? Kun je  niet kunt kiezen tussen Zagoria en Tzoumerka? Dan plan je toch een dagje langer in Ioannina en bezoek je beiden.

DAG 6 (Ioannina- Kastoria)
Ruim honderdvijftig kilometer ten noorden van Ioannina ligt nog zo’n onbekende parel. Het stadje Kastoria. Door z’n vele oude kerkjes wordt het wel ‘de stad van de honderd kerken’ genoemd. Kastoria ligt aan de oevers van het Orestiada-meer. Dit is een paradijs voor sportievelingen en vogelspotters. Bij het meer zijn volop wandel- en fietsmogelijkheden. En er zijn volop mogelijkheden voor een lekkere lunch aan het meer. Vervolgens is het tijd voor een bezoek aan de Drakengrot. Volgens de legende was dit vroeger een goudmijn, die bewaakt werd door een jaloerse draak.

DAG 7 (Kastoria- Thessaloniki)
Vandaag gaat de rit naar Thessaloniki. Onderweg zijn er verschillende interessante stops mogelijk. Willen jullie een bezoek brengen aan de graftombe van Philippes II, de vader van Alexander de Grote in Vergina? Of bezoeken jullie liever Veria, dat door z’n vele kerken ook wel Klein Jeruzalem wordt genoemd? Of kiezen jullie voor een bezoek aan wijnboerderij? Of de bekende watervallen van Edessa? Dan is er middags de gelegenheid om Thessaloniki te ontdekken.

Met de bus kunnen jullie comfortabel langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Thessaloniki rijden. Maar het is ook leuk om voor een fietstour te gaan, Of een interactieve speurtocht. Zonsondergang kunnen we op het water beleven, tijdens een boottocht door de haven. Willen jullie ’s avonds gaan eten in één van de vele taverna’s in de gezellige wijk Ladadika? Of zullen we een chique restaurant voor jullie reserveren?

DAG 8
Thessaloniki is de culinaire hoofdstad van Griekenland. Als jullie vlucht niet al te vroeg vertrekt dan is een culinaire wandeling door Thessaloniki een mooie afsluiting van deze groepsreis. Je wordt meegenomen naar de lokale markt, speciaalzaken en familiebedrijfjes om kennis te maken met lokale specialiteiten. Want je kunt Thessaloniki niet verlaten zonder minstens één keer de enige echte bougatsa te hebben geproefd.


Informatie: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com