nederlandse gids in athene

[ezcol_1half]Nederlandse gids in Athene

Nederlandse gids in Athene

Marleen Veldhorst [/ezcol_1half][ezcol_1half_end]Aangenaam, mijn naam is Marleen…

….en ik ben Nederlandse gids in Athene. Geboren en getogen in Nederland had ik als kind al een grote liefde voor Griekenland, ook al was ik er nog nooit geweest. Het land had voor mij een magische klank. Hier kwam de Griekse mythologie vandaan, hier speelden de verhalen uit de Ilias en de Odyssee zich af. Hier woonden de Griekse Goden. Toen het tijdens mijn studie met het vak kunstgeschiedenis over de Griekse periode ging vond ik dat een mooie gelegenheid om eindelijk eens kennis te gaan maken met dit land. Wat was ik onder de indruk van de oude tempels.  Maar ook van de vriendelijke mensen, het lekkere eten, de manier van leven en het aangename klimaat. Ik werd verliefd op dit land en die liefde is nooit meer overgegaan.

Ik woonde er een aantal jaren en leerde de taal. Ook na mijn terugkeer naar Nederland bleef Griekenland trekken en was ik er vaak te vinden. Talloze malen was ik in Athene en vanaf de eerste keer voelde ik me er thuis. Ik hou van de tegenstellingen die zo tekenend zijn voor Athene. Een grote stad die bestaat uit wijken waar nog en dorpse sfeer heerst. De afwisseling tussen hectische plekken als het Syntagmaplein en de rust op de Pnyx. Een stad waar zoveel culturen wonen maar die toch zo Grieks is. Zo’n vijftien jaar geleden ben ik begonnen om in de schoolvakanties, voor een bekende Nederlandse touroperator, reizen in Griekenland te gaan begeleiden.

Dit vond ik echt zó leuk. Dit is mijn passie, als Nederlandse gids in Athene mensen meenemen naar de mooiste plekjes. In aanraking laten komen met de Grieken en de Griekse manier van leven. In 2012 besloot ik om mijn hart te volgen. Ik heb mijn vaste baan in Nederland opgezegd om weer grotendeels in Griekenland te gaan wonen. En dat te gaan doen wat ik echt leuk vind; mensen laten kennismaken met het echte Griekenland.

Ik kan niet wachten om ook jou te laten kennismaken met het echte Athene. En dan in het bijzonder met de vele minder bekende pareltjes die deze stad rijk is. [/ezcol_1half_end]