Privérondleiding Akropolis

Een privérondleiding  Akropolis alleen voor jouw gezelschap is optimaal genieten. De gids heeft alle aandacht voor jullie en kan de uitleg en de verhalen helemaal aanpassen aan de samenstelling van jullie groep. Dit is vooral fijn als je met kinderen de Akropolis gaat bezoeken. Bij deze privétour met een Nederlandstalige gids kun je zelf dag en tijdstip van de tour aangeven.

Lees Verder

Naar Athene gaan zonder de Akropolis te bezoeken is zo iets als naar Parijs gaan en de Eifeltoren overslaan. Realiseer je dat de gebouwen op de Akropolis al duizenden jaren oud zijn en al veel hebben doorstaan. Ze zijn dus niet meer in volmaakte staat. Tijdens een priverondleiding Akropolis krijg je uitleg, mooie verhalen en spannende mythes te horen. En zo komen de oude tempels weer helemaal tot leven.

Al in de oudheid was de Akropolis het middelpunt van de stad en bekend om z’n indrukwekkende tempels. Zo zie je er het Parthenon, de tempel ter ere van Athena, de beschermgodin van de stad. En het Erechteion, vooral bekend om z’n Kariatiden. Dit zijn zuilen in de vorm van vrouwenlichamen. Aan de rand van de heilige rots staat het tempeltje voor Niké, de godin van de overwinning. Tegen de helling van de Akropolis ligt het antieke theater van Dionysos. En een stukje verderop ligt het odeon van Herodus Atticus. Dit bouwwerk uit de Romeinse tijd wordt in de zomermaanden nog steeds gebruikt voor voorstellingen en optredens.

En als je er dan toch bent, pak dan gelijk het Akropolismuseum mee in de privetour. In dit museum zijn beelden en versieringen van de tempels op de Akropolis te zien. Het museum werd in geopend in 2009 en is een pareltje van moderne architectuur. Onder het museum zijn de overblijfselen van een stadswijk uit de Romeinse tijd opgegraven. Sinds een aantal jaren mag je hier doorheen lopen. Topstukken van het museum zijn de originele Kariatiden van de Erechteiontempel.

Op de Akropolis en in het Akropolismuseum mag alleen gegidst worden door gidsen met een licentie. In samenwerking met enthousiaste Nederlandstalige gidsen met die benodigde licentie, bieden we deze privérondleidingen aan.

Wij zorgen voor de entreebewijzen waardoor je de lange wachtrijen bij de kassa voorbij kunt lopen. Eén van de voordelen van een priverondleiding over de Akropolis, is dat je zelf het tijdstip waarop je wilt starten kunt aangeven. In verband met de drukte adviseren wij om ’s ochtends zo vroeg mogelijk te gaan. Of aan het einde van de middag. In de zomermaanden is de Akropolis geopend van 08.00 tot 20.00


 • Dag: In overleg
 • Starttijd: In overleg
 • Startpunt: Akropolis
 • Tijdsduur: 1,5 uur (Akropolis) / 3 uur (Akropolis & museum)
 • Prijs: Op aanvraag en van af €150
 • Inclusief: Nederlandstalige gids, skip-the-line toegang
 • Exclusief: Entree Akropolis en Akropolis museum (de gids heeft alvast tickets gehaald, die je ter plaatse aan haar voldoet)

Entreeprijzen Akropolis en Akropolismuseum:

 • Akropolis: € 20,- (nov. – maart € 10,- )
 • Tot 25 jaar met een EU-nationaliteit: gratis (op vertoon van een geldig paspoort of ID)
  65+ met een EU-nationaliteit € 10,- (op vertoon van een geldig paspoort of ID)
 • Akropolismuseum: €10,- (nov-maart €5,-)
 • Tot 18 jaar met een EU-nationaliteit: gratis (op vertoon van een geldig paspoort of ID)
 • 65+ met een EU-nationaliteit € 5,-/€3,- nov-maart (op vertoon van een geldig paspoort of ID)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze tour wordt uitgevoerd door één van onze partners.