GOEDE VRIJDAG

ontdek Athene

[envira-gallery id=”2532″]

Heeft u het geluk op Goede Vrijdag in Athene te zijn? Ga dan mee met deze excursie en maak kennis met de tradities rondom de Grieks-Orthodoxe Goede Vrijdag.  De vrijdag voor Pasen is één van de belangrijkste dagen van het jaren voor de Grieken.

Lees Verder

Tijdens deze excursie brengt gaat u eerst naar Sounion. Hier krijgt u de gelegenheid om een bezoek te brengen aan de bekende tempel van Poseidon. In het plaatsje Lavrio geniet u vervolgens van een traditionele Goede Vrijdag maaltijd. Het hoogtepunt is een bezoek aan een Grieks-Orthodox klooster om de Epitafio – de Goede Vrijdag processie – mee te maken.

In de middag wordt u in ongeveer anderhalf uur van Athene naar Sounion gebracht. Onderweg geniet u van prachtige vergezichten over de Saronisch Golf. Ondertussen krijgt u alles te horen over de tradities rondom Goede Vrijdag.

Op de hoge kliffen van Kaap Sounion staat de bekende tempel van Poseidon, één van de belangrijkste tempels uit de Griekse oudheid. U krijgt de gelegenheid om de tempel te bezoeken of om wat te drinken op het terras bij de tempel en te genieten van het uitzicht.

Het diner bestaat uit traditionele Goede Vrijdag gerechten

De volgende stop is in het kustplaatsje Lavrio. Bij een lokale taverna krijgt u de traditionele Goede Vrijdag gerechten geserveerd. U krijgt o.a. gigantes, taramosalata, olijven en halva geserveerd met een glas ouzo, tsipouro of wijn.

Hoogtepunt van deze excursie is een bezoek aan een Grieks-Orthodox klooster in de buurt van Lavrio. Dit is een belangrijk klooster waar Grieken vanuit de wijde omgeving vandaag naar toe komen op Goede Vrijdag. In de kloosterkerk staat de Epitafio –een draagbaar met daar op de icoon van Christus. In de kerk klinken treurgezangen en Grieken staan in de rij om de icoon te kussen.

Rond 21.00 uur vindt de processie plaats. De gelovigen lopen achter de Epitafio aan met een aangestoken kaars in hun hand en soms gooien mensen bloemen naar de Epitafio. Op het einde van de processie lopen mensen onder de Epitafio door de kerk in.

Na afloop van de processie wordt u weer teruggebracht naar Athene


  • Dag: Vrijdag 6 april 2018
  • Starttijd: 15.00 uur
  • Startpunt: Athene centrum
  • Tijdsduur: 8 uur
  • Prijs: € 55,- p.p./kinderen tot 16 jaar € 40,- p.p.
  • Inclusief: Nederlandstalige begeleiding, vervoer, Goede Vrijdag maaltijd inclusief 1 consumptie
  • Exclusief: Entree tempel

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze excursie wordt uitgevoerd door één van onze partners.