Wandeltour Piraeus

[ezcol_1half]ontdek Athene

[envira-gallery id=”2567″] [/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

Piraeus & Stavros Niarchos Cultureel Centrum

Deze wandeling combineert de havenstad Piraeus met het Stavros Niarchos Cultureel Centrum. De nieuwe highlight van Athene.

Lees Verder

Met het openbaar vervoer gaat u naar Piraeus waar de lokale Nederlandstalige gids u meeneemt naar de pittoreske wijk Kastella. Tijdens de wandeling door deze wijk, die tegen een heuvel is gebouwd, heeft u steeds prachtige doorkijkje naar de zee. In Kastella, met z’n nauwe straatjes en potten met planten bij de voordeuren, waant u zich op een Grieks eiland. Vanaf de top, waar het kerkje Profitis Illias staat, heeft u een mooi uitzicht over de wijde omgeving.

U daalt af naar Mikrolimano, het oude vissershaventje waar tegenwoordig veel horeca zit. Hier wordt u getrakteerd op iets lekkers.

Met de tram gaat u vervolgens naar het Stavros Niarchos Cultureel Centrum, een pareltje van moderne architectuur.

In de zomer van 2016 opende het centrum zijn deuren. In korte tijd is het uitgegroeid tot één van de nieuwe highlights van Athene.

Het moderne gebouw wordt omgeven door een groot park. Het herbergt de nationale bibliotheek en de nationale opera.

In het park nodigen zithoeken onder oude olijfbomen uit om even weg te dromen. Verder is er een labyrinth, loopt er een kanaal en zijn er fonteinen die op een warme zomerdag uitnodigen om doorheen te lopen. Het park is erg populair bij de plaatselijke bevolking.

Het dak van het Stavros Niarchos centrum is begroeid en onderdeel van het park. Vanaf de vuurtoren, zoals de glazen toren bovenop het dak genoemd wordt, heeft u een mooi uitzicht over de zee.

U kunt er voor kiezen om de excursie te eindigen met een lunch aan het water.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: 4 uur
  • Prijs: 2-3 pers. €43,- p.p./ 4-7 pers. € 35,- p.p./ meer dan 7 pers.€ 28,- p.p./ kinderen tot 16 jaar € 25,- p.p./ toeslag privétour vanaf € 5,- p.p. (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Inclusief: Nederlandstalige gids, vervoer, pauze met iets lekkers.

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

[/ezcol_1half_end]