Valentijnsdag tour in Athene

Ben je op Valentijnsdag in Athene? Ga dan mee met de Valentijnsdag tour die helemaal in het teken van de liefde staat. Het hoogtepunt van deze tour is een zonsondergang -met -bubbels. De overige ingrediënten zijn liefdesverhalen, prachtige vergezichten, lovesongs en chocola.

Lees Verder

De Valentijnsdag tour start in de namiddag. Het tijdstip waarop de zachte winterzon langzaam ondergaat en de stad een gouden gloed geeft. Een Nederlandstalige verhalenverteller neemt je mee naar de mooiste plekjes van Athene. Je wandelt door oude straatjes, nauwe steegjes, uitzichtpunten en de heuvels rondom de Akropolis. Op verschillende plekken wordt er gestopt voor een romantische onderbreking.

Tijdens de stops kom je helemaal in de Valentijns-stemming met meeslepende liefdesverhalen uit de mythologie, dromerige Griekse liefdesliedjes, romige chocola en betoverende liefdesgedichten. Onderweg vertellen we je ook over de hedendaagse Griekse gebruiken en tradities rondom liefde, het huwelijk en de huwelijksvoltrekking.

Het hoogtepunt van de Valentijnsdag tour in Athene is de zonsondergang. Die je ziet vanaf een plek waar de stad aan je voeten ligt. Het glas bubbels in je hand maken de beleving compleet. In het schemerlicht lopen we terug naar de bewoonde wereld. Waarbij we onderweg vanaf verschillende plekken de sprookjesachtig verlichte Akropolis zien. De tour eindigt bij metrostation Akropolis.


  • Dag: Vrijdag 14 februari 2020
  • Starttijd: 17.00 uur
  • Startpunt: Centrum
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Prijs: € 25,-
  • Inclusief: Lokale Nederlandstalige begeleiding, chocola & bubbels

Meze-diner

Maak van deze Valentijnsdag tour een echte verwentour en ga na afloop van de tour mee voor een meze-diner in een typisch Griekse taverna in de hippe wijk Koukaki. Meze zijn een soort Griekse tapas, die op het midden van de tafel worden gezet en gedeeld worden met alle tafelgenoten. Het meze-diner is een mooie gelegenheid om kennis maken met allerlei verschillende gerechten uit de Griekse keuken.

Prijs: € 25,- p.p.

Inclusief: eten, toetje & 2 consumpties

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl