Volg de voetsporen van Paulus in Athene

Tijdens deze tour treed je in de voetsporen van Paulus. Een Nederlandstalige gids neemt je mee naar  een aantal van de plekken waar de apostel Paulus ook is geweest tijdens zijn verblijf in Athene. 

Lees Verder

Verder bezoek je de kerken van Dionysios de Areopagiet, één van de dopelingen van Paulus en beschermheilige van de stad Athene.

Rond 50 na Chr. kwam de apostel Paulus, door een samenloop van omstandigheden, in Athene terecht.

Een aantal van de plekken waar hij is geweest bezoeken we tijdens deze tour. De gids vertelt je over het Athene uit die tijd. Uiteraard mag een bezoek aan de Areopaag, de rots vanaf waar Paulus sprak tot de Atheners, niet ontbreken.

In Athene lieten slechts een paar mensen zich dopen door Paulus. De bekendste is Dionysios de Areopagiet, één van de rechters van de Areopaag. Hij werd de beschermheilige van Athene. Die titel draagt hij tot op de dag van vandaag.

Je bezoekt de katholieke kathedraal die gewijd is aan Dionysios. En de Orthodoxe Dionysios kerk, één van de belangrijkste kerken van de stad. Deze grote kerk is versierd met mooie mozaïeken.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: In overleg
  • Startpunt: In overleg
  • Tijdsduur: 2 uur
  • Prijs: 2-3 pers. € 40,- p.p./ 4-7 pers. € 30,- p.p./ meer dan 7 pers.€ 20,- p.p./ kinderen tot 16 jaar € 10,- p.p./ toeslag privétour vanaf € 10,- p.p. ( minimaal  €50,-)
  • Inclusief: Nederlandstalige gids.

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl