ATHENE-MET-KIDS-TOUR

De Athene met kids tour is speciaal voor als je met kinderen in Athene bent. En samen met hen- en een enthousiaste Nederlandstalige verhalenverteller- op een leuke manier de stad wilt ontdekken. Deze tour is een aaneenschakeling van dingen die kinderen leuk vinden. Ze horen spannende verhalen, komen langs oude tempels en gaan heuvels beklimmen. Aan het begin van de wandeling krijgt ieder kind een boekje met opdrachten en leuke weetjes.

Lees Verder

De Athene met kids tour is een tour met veel interactie met de kinderen zodat ze Athene ontdekken op een manier die zij leuk vind. Maar we zorgen wel dat de wandeling ook voor de volwassenen leuk is. De tour komt langs overblijfselen uit de Griekse oudheid. Zoals tempels, stadsmuren en een echt skelet. En onderweg worden er spannende verhalen uit de wereld van de Griekse goden verteld.

We gaan een stukje met de metro en de kids kunnen op de foto met de wachters in hun traditionele uniform. En we gaan schildpadden spotten. Onderweg kunnen er volop Instagram-waardige foto’s en selfies gemaakt worden. Denk aan decors van palmbomen, streetart en witte eilandhuisjes

Al dat ontdekken maakt natuurlijk hongerig. Dus bovenop de Philopappos heuvel houden we een minipicknick met lekkere Griekse snacks. Vanaf dit punt ligt heel Athene aan je voeten. Je kijkt uit over de hele stad en kunt zelfs de zee zien liggen. En je hebt een prachtig uitzicht op de Akropolis. Aan het einde van de tour krijgen de kids een leuk kadootje, als aandenken aan de tour.


  • Dag: dagelijks
  • Starttijd: 10.00
  • Startpunt: Psiri
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: € 50,- p.p. toeslag privétour € 10,- p.p. (minimaal €50,-)
  • Inclusief: Nederlandstalige begeleiding, metrokaartje, mini-picknick, boekje (alleen voor de kids, er zijn verschillende versies, aangepast aan de leeftijd)
  • Reserveren: stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.com