Klassiek Athene & Akropolis Tour

De Klassiek Athene & Akropolis tour is als een wandeling door een geschiedenisboek. Een gecertificeerde Nederlandstalige gids neemt je mee langs de talrijke overblijfselen van het antieke Athene. En laat deze op een boeiende manier tot leven komen.

Omdat de Klassiek Athene & Akropolis tour een privétour is, kunnen we ‘m aanpassen aan jouw wensen.

Lees Verder

Athene heeft een lange en rijke geschiedenis die veel sporen heeft nagelaten in de stad. Zo zijn er overblijfselen uit de Griekse oudheid, Romeinse tijd en Byzantijnse periode. Een Nederlandstalige gids laat de overblijfselen tot leven komen met boeiende verhalen, achtergronden en legendes uit de mythologie.

De gids neemt je mee voor een wandeling langs de oudheden. Die liggen allemaal op loopafstand van elkaar, in het centrum van de stad. Tijdens de wandeling ga je bij één van de sites naar binnen met de gids. En krijg je een uitgebreide uitleg. Je kunt zelf aangeven welke site je graag wilt bezoeken samen met de gids. De meeste mensen kiezen voor een rondleiding over de Akropolis. Maar je kunt ook kiezen voor een rondleiding door de Ancient Agora, het centrum van het antieke Athene. Of één van de andere sites zoals de Tempel van Zeus of de oude begraafplaats Kerameikos.

De Klassiek Athene & Akropolis tour is een privétour, dus alleen voor jouw gezelschap. Daarom kunnen we de tour helemaal aanpassen aan jouw wensen. Zo kun je zelf aangeven hoe laat je wilt starten. Ook beslis je zelf  welke site je wilt bezoeken tijdens de rondleiding.


  • Dag: in overleg
  • Starttijd: in overleg
  • Startpunt: Akropolis
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: 4-5 pers. € 60,- p.p./ 6-8 pers. € 50,- p.p./ 9-11 pers. €40,- p.p. 12 of meer pers. € 30,- p.p.
  • Inclusief: Gecertificeerde Nederlandstalige gids, traktatie onderweg
  • Exclusief: Entree archeologische site (op verzoek kunnen we wel van tevoren tickets voor je halen, zodat je geen kostbare tijd verliest met het in de rij voor de kassa staan)

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl

Deze tour wordt uitgevoerd door één van onze partners.