Proef Athene een culinaire wandeling

Een culinaire wandeling in Athene is een waar feest voor de zintuigen. Maak kennis met een scala aan Griekse specialiteiten en proef van al die verschillende lekkernijen. Van stroperige verse loukoumades met Griekse honing tot verrassende kazen tot lokale likeuren.

Lees Verder

Deze culinaire wandeling in Athene neemt je mee naar kleine familiebedrijfjes en traditionele speciaalzaken. En natuurlijk ga je naar de centrale markt.  Het kloppende hart van Athene en een spektakel van kleuren, geuren en schreeuwende marktkooplieden. Hier komt heel Athene z’n inkopen doen, van de in het zwarte geklede omaatjes tot de koks van sterrenrestaurants.

Tijdens deze culinaire wandeling in Athene bezoek je kleine speciaalzaken. En je komt langs kleurrijke marktkraampjes met lokale producten. Je eet de lekkerste souvlaki en maakt kennis met verschillende soorten olijven. Je bezoekt familiebedrijfjes die soms al bijna een eeuw bestaan. Je proeft verschillende soorten zoetigheid die  Ook leer je dat er nog veel meer Griekse kazen zijn dan feta alleen en proef je het verschil tussen ouzo en raki. Bij een gezellige delicatessenzaak probeer je de lekkerste specialiteiten.

Griekenland heeft een rijke en gevarieerde culinaire traditie. Dankzij de unieke mix van invloeden uit zowel het westen als het mysterieuze oosten en de ligging aan de zee. Lekker eten & drinken is en een belangrijk onderdeel van het Griekse leven, waar veel tijd en aandacht aan besteed wordt. Je wordt wegwijs gemaakt in de vele culinaire Griekse gewoontes en maakt kennis met de speciale gerechten die verbonden zijn met specifieke feestdagen en gebeurtenissen.

Grijp je kans om te genieten van een breed scala aan Griekse delicatessen, kennis te maken met de rijke Griekse eetcultuur en je te laten inspireren door al die mooie ambachtelijke producten. Geniet van deze unieke tour, in het authentieke deel van Athene.

Je hoeft naar afloop niet meer te lunchen. Deze tour is ook geschikt voor vegetariërs.

Deze tour is uit te breiden met een wijnproeverij.


  • Dag: ma-za
  • Starttijd: 12.30
  • Startpunt: Psiri
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: € 47,-p.p. /kinderen t/m 17 jaar € 30,- p.p./toeslag privétour  €10,- p.p. (minimaal €50,-) /toeslag wijnproeverij €25,- p.p.
  • Inclusief: Nederlandstalige gids en al het eten & drinken
  • Reserveren: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com