Ontdek Athene wandeltour

De “Ontdek Athene wandeltour” is de manier om de stad echt te leren kennen. Tijdens deze rondleiding door Athene, komt u langs een aantal van de bekende bezienswaardigheden, maar de nadruk ligt op het ontdekken van de verborgen pareltjes van de stad.

Lees Verder

Tijdens de “Ontdek Athene wandeltour” vertelt een lokale Nederlandstalige gids u verhalen en anekdotes over het leven in het hedendaagse én het antieke Athene. U maakt kennis met bijzondere locals, komt langs moderne streetart, oude tempels, rijkversierde Byzantijnse kerkjes en door sfeervolle buurten. Zo leert u het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van die gezellige terrasjes om even uit te rusten en om te genieten van een echte Griekse koffie met traditionele lekkernijen.

Het ene moment ervaart u de hectiek van een mediterrane markt en het volgende moment waant u zich op een Grieks eiland als u tussen de kleine witte huisjes, in het schilderachtige wijkje Anafiotika, loopt. Het antieke Athene komt tot leven bij een bezoek aan de gevangenis van Socrates of op de Pnyx, de plek waar 2500 jaar geleden de democratie is ontstaan. Vanaf dit historische punt geniet u ook van een onvergetelijk uitzicht op de Akropolis. Het hedendaagse Athene ervaart u in de hippe wijk Psiri, waar menig gebouw versierd is met streetart, of in het levendige Monastiraki met z’n vele tweedehands winkeltjes.


  • Dag: Dagelijks
  • Starttijd: 09.00 uur
  • Startpunt: Monastiraki (centrum)
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: € 25,-/kinderen tot 16 jaar € 15,- /toeslag privétour vanaf € 5,- p.p. (bij minimaal 4 deelnemers)
  • Inclusief: Koffie met iets lekkers, lokale Nederlandstalige begeleiding

Reserveren: Stuur een mailtje naar info@agemcalledathens.nl