Ontdek Athene wandeltour

De “Ontdek Athene wandeltour” is de manier om de stad echt te leren kennen. Tijdens deze rondleiding door Athene, kom je langs een aantal van de bekende bezienswaardigheden, maar de nadruk ligt op het ontdekken van de verborgen pareltjes van de stad.

Lees Verder

Tijdens de “Ontdek Athene wandeltour” vertelt een lokale Nederlandstalige gids verhalen en anekdotes over het leven in Athene. Je maakt kennis met bijzondere locals, komt langs moderne streetart, oude tempels, rijkversierde Byzantijnse kerkjes en door sfeervolle buurten. Zo leer je het echte Athene kennen. Natuurlijk stoppen we onderweg bij één van die gezellige terrasjes. Om even uit te rusten én om te genieten van een echte Griekse koffie met traditionele lekkernijen.

Het ene moment ervaar je de hectiek van een mediterrane markt. En het volgende moment waan je jezelf op een Grieks eiland als je tussen de kleine witte huisjes, in het schilderachtige wijkje Anafiotika, loopt. Vanaf de Pnyx, de plek waar 2500 jaar geleden de democratie is ontstaan, geniet je van een onvergetelijk uitzicht op de Akropolis. Het hedendaagse Athene ervaar je in de hippe wijk Psiri. Waar veel gebouwen versierd zijn met streetart. Of in het levendige Monastiraki met z’n vele tweedehands winkeltjes.

Tijdens deze tour bezoeken we geen archeologische sites of musea. Ben je op zoek naar een tour waarin een Nederlandstalige gids je uitgebreide informatie geeft over het klassieke Athene? Dan verwijzen we je naar onze Klassiek Athene en Akropolis tour


  • Dag: dagelijks
  • Starttijd: 09.00
  • Startpunt: Thission
  • Tijdsduur: 3 uur
  • Prijs: € 35,- p.p. /kinderen t/m 17 jaar € 20,- p.p./toeslag privétour € 10,- p.p. (minimaal €50,-)
  • Inclusief: Koffie of fris met iets lekkers, lokale Nederlandstalige begeleiding
  • Reserveren: stuur een mail naar info@agemcalledathens.com