Athene is super in de winter

Athene in de winter

De winter is mijn favoriete jaargetijde hier in Athene. Niets ten nadele van de andere seizoenen, maar Athene in de winter heeft echt iets speciaals. En wat dat speciale dan is? Die vraag is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden…..

Is het omdat er in de winter weinig bezoekers in Athene zijn en je je dus bijna automatisch één met de locals voelt?

Of is het omdat Athene ‘s winters bruist? Tentoonstellingen, theater, concerten, clubs, bouzouki, van grote namen tot kleine experimentele voorstellingen, als je wilt kun je iedere avond wel iets leuks doen.

Of misschien omdat er in de winter leuke extraatjes zijn? Zoals gratis toegang tot de archeologische bezienswaardigheden, dus oók tot de Akropolis en tot de meeste musea op iedere eerste zondag van de maand.

Of zou het toch het weer zijn? Ook in Athene is het winter vanaf medio december tot medio maart, dus er zijn dagen dat het bewolkt is, dat het regent en dat de thermometer bij 8 graden blijft steken.
Dit is gelukkig maar een beperkt aantal dagen het geval.
De meeste dagen schijnt de zon, is de lucht strakblauw, loopt de temperatuur op tot een aangename 17 á 18 graden en voelt het als een vroege voorjaarsdag.
En ook al woon ik hier ondertussen al weer een paar jaartjes, dit soort winterdagen voelen voor mij nog steeds als een cadeautje, en gelukkig geeft Athene met gulle hand.

Dus als u even klaar bent met het sombere en natte weer in Nederland, boek dan vandaag nog een trip naar Athene. Transavia biedt in de winter vaak heel voordelige tickets naar Athene aan. Zoek daar een leuke accommodatie bij, via bijv. Booking.com of Airbnb.
En boek voor de eerste dag één van onze wandelingen of tours, zodat u gelijk wegwijs gemaakt wordt in de stad en tips voor de rest van uw verblijf krijgt over restaurants, bezienswaardigheden en leuke wijkjes  😉

Dit vind je misschien ook leuk...